ГолосUA
09:18 05/05/2010

Політики та представники інтелігенції створили народний комітет порятунку України

Спілка письменників України та представники опозиційних парламентських сил створили народний оргкомітет порятунку України.

Таке рішення вони прийняли сьогодні на зібранні письменників та політиків, передав кореспондент ГолосUA.

Зокрема, письменник Дмитро Павличко зауважив: “Над Україною, як над незалежною і демократичною державою, нависла смертельна небезпека, і ми відчуваємо відповідальність за долю майбутніх поколінь, і саме тому повинні створити орган, який захищатиме національні інтереси. Мета цього комітету — відстоювання територіальної цілісності і суверенітету України, захист свобод і гідності громадян, їх політичних і соціально-економічних прав, боротьба за збереження євроатлантичного вибору України”.

Свій підпис під створенням комітету поставив і голова Народного руху України Борис Тарасюк, зауваживши, що такі комітети повинні бути створені у Києві, у кожній області, у кожному регіоні, місті та селі. “Ми повинні діяти силовими методами, починаючи від блокування автодоріг та страйків громадського транспорту, аби домагатися своїх рішень”, — зазначив він.

Свою підтримку комітету висловила також лідер опозиції Юлія Тимошенко. “Кожні громадські, молодіжні, профспілкові правозахисні та інші організації повинні увійти в таке об’єдання, і дуже правильно, що воно не матиме чітко визначеного голови, аби усі без винятку керівники патріотичних сил припинили суперечку за лідерство та забезпечили координацію дій, як в центрі, так і на місцях”, — наголосила політик.

Підписався за створення комітету також лідер ВО “Свобода” Олег Тягнибок. Серед провідних письменників, які вступили до комітету, є Іван Дзюба, Микола Жулинський, Олег Чорногуз, Юрій Андрухович, Галина Яблонська, Володимир Цибулько та Роланд Франко.

О. Каретнікова />  

Читайте также по теме