ГолосUA
15:31 18/01/2010

Політолог назвав три драматичні помилки Тимошенко

Кандидат на посаду президента України Юлія Тимошенко під час останнього передвиборчого етапу припустилася кількох важливих помилок.

Таку думку політолог, заступник секретаря Ради національної безпеки та оборони Дмитро Видрін висловив на прес-конференції, передав кореспондент ГолосUA.

За його словами, ці помилки стали для Тимошенко, якщо не катастрофічними, то стовідсотково драматичними. “Перша помилка — це той галас, який був роздутий навколо голосування на дому. Люди, які попри затори та негоди, залякані владою, прийшли на виборчі дільниці, точно не голосували за тих, хто їх змусив це зробити”, — відзначив експерт.

Другою помилкою Прем’єр-міністра Дмитро Видрін назвав “ігри з соціологією”. Зокрема, маніпулювання результатами Національного екзит-полу, дані якого відрізнялися від інших соціальних досліджень. “Те, що вчора намагалися розіграти соціологією було брутальним, адже є поверненням на 10-15 років назад”, — зауважив він.

Третьою похибкою штабу Тимошенко Дмитро Видрін назвав грузинських “чи то спостерігачів, чи то журналістів”. “Я особисто знаю тільки одного грузинського журналіста в Україні, тому, звідки взялися три тисячі журналістських посвідчень для грузинів, для мене загадка”, — відзначив політолог.

Д. Видрін висловив переконання, що цих помилок Ю. Тимошенко припустилась через свою “гіперактивність” під час виборчої кампанії, і це коштуватиме їй як мінімум 5% голосів у другому турі виборів.

А. Береза

 

Читайте также по теме