ГолосUA
16:58 13/03/2009

Політологи не вірять в коаліцію ПР і БЮТ

Політологи вважають, що Партія регіонів та БЮТ не створять коаліцію до президентських виборів.

Як повідомила "Українська правда", про це вони сказали під час "круглого столу".

"Я не сумніваюся в тому, що не може бути переформатування коаліції і великої коаліції до президентських виборів вже не буде", — сказав директор Центру політичних досліджень та конфліктології Михайло Погребинський.

За його словами, за логікою виборчої кампанії Юлія Тимошенко на сьогодні не може собі дозволити формалізувати союз з "регіоналами", вона може лише домовлятися про правила гри, про спільне голосування з якихось питань.

Голова правління Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко також вважає, що створення коаліції до президентських виборів не вигідне ні БЮТ, ні Партії регіонів.

"Я сумніваюся, що БЮТ і Партія регіонів створять коаліцію до президентських виборів. Невигідно це і одним, і іншим", — сказав він.

Політолог припускає, що в разі, якщо ці політичні сили зможуть домовитися про конституційну реформу, то може виникнути така комбінація — створити непартійний уряд.

"Це буде вигідно, ніхто не несе пряму відповідальність за соціально-економічну ситуацію, а далі вже можна домовлятися. Це єдиний вихід", — сказав політолог.

Фесенко вважає, що такий уряд могли б очолити Сергій Тігіпко, Арсеній Яценюк, Віталій Гайдук, або Микола Азаров.

"Претендентів може бути багато, питання в лише в тому, стосовно якої фігури вони можуть домовитися", — додав він.

 

Читайте также по теме