ГолосUA
14:04 29/09/2010

Політреформа має надати більше повноважень місцевим органам влади — Симоненко (ГОЛОС)

Саме політреформа має стати тим інструментом, що надасть більше повноважень місцевим органам самоврядування та вирішить ще багато важливих для суспільства питань.

ГОЛОС

Про це заявив лідер Компартії України Петро Симоненко у ексклюзивному коментарі кореспонденту ГолосUA.

“Сьогодні ніхто не говорить про змістовну частину політреформи. А вона повинна, насамперед, змінити повноваження та функції місцевих органів самоврядування”, — сказав він.

За словами лідера КПУ, місцеві органи самоврядування повинні отримати більше свобод та можливостей впливати на державну політику, на використання державних фінансів, на формування державного бюджету, а також у рішенні регіональних проблем, що їх ставлять перед органами місцевого самоуправління територіальні громади.

За словами П. Симоненка, політична реформа покликана вирішити й питання існування колективної та державної форми власності в Україні, а також проблеми судової гілки влади. Одним з механізмів “приведення судів до тями”, вважає лідер КПУ, є обрання суддів під час виборів.

“Сьогодні треба вести дуже серйозну розмову якраз про те, які механізми ми закладатимемо у політичну реформу для покращення дієвості влади, єдності дій у владі, і, звичайно, ефективності влади”, — наголосив Петро Симоненко.

Нагадаємо, 23 вересня Конституційний суд України почав розгляд справи за конституційним поданням 252 народних депутатів України щодо конституційності закону України «Про внесення змін до Конституції України» від 8 грудня 2004 року № 2222-ІV. На думку авторів подання, підставою для визнання неконституційним цього закону є порушення встановленої Конституцією України процедури його розгляду і ухвалення.

І. Носальська />  

Читайте также по теме