ГолосUA
11:10 12/10/2010

Половина тепломереж у Києві відробила свій ресурс

Без суттєвої модернізації виключити аварійні ситуації на тепломережах неможливо. 

Про це сьогодні на прес-конференції заявив голова правління "Київенерго" Едуард Соколовський, передав кореспондент ГолосUA.

За його словами, на сьогоднішній день 50% тепломереж відробили свій ресурс — вони працюють більше 25 років. Через це щороку тенденція до збільшення аварій збільшується на 10%. Для того, щоб кардинально змінити ситуацію в місті з подачею тепла та гарячої води, необхідно терміново модернізувати труби.

"Згідно з нашими підрахунками, на заміну 50% тепломереж, які відробили свій термін експлуатації, потрібно близько 2-3 мільярдів гривень. Кардинально змінити ситуацію на краще можна за три роки — одразу ніхто не дозволить перерити столицю, та й роботи потрібно вести після закінчення опалювального сезону до середини літа. Інакше потім можна не встигнути вчасно подати людям тепло", — зауважив Е.Соколовський.

Е.Соколовський також зазначив, що остаточне підключення тепла в столиці відбудеться 13 жовтня. Мешканцям ж будинків, які не будуть підключені вчасно до теплопостачання Е.Соколовський порадив звертатися до ЖЕКів (чи ОСББ), або безпосередньо до "Київенерго".

Читайте также по теме