ГолосUA
10:06 29/01/2009

Половину газу, який споживає Україна, можна замінити альтернативним паливом, — Ю.Тимошенко

Половину газу, який споживає Україна можна замінити альтернативним паливом.

Про це заявила Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко сьогодні на спеціальному засіданні уряду, повідомила прес-служба Кабміну.

"Всі країни світу використовують альтернативне паливо, але Україна має такі показники, які свідчать, що за 17 років незалежності ми знаходимось на одному з останніх місць з використання альтернативних видів палива. Якщо в країнах ЄС, наприклад, в Австрії, частка в паливно-енергетичному балансі альтернативних видів палива складає 24%, в Португалії — 17%, Німеччині – 12%, Данії – 10%, то в Україні ця частка в балансі складає 0,83%. Це означає, що ми нічого не робили і маємо розпочати все з чистого нуля», — сказала Ю.Тимошенко.

Вона також зазначила, що у України є досить потужні можливості для забезпечення цього — як мінімум половину всього спожитого газу замінити альтернативним паливом.

Прем’єр також підкреслила, що щочетверга відбуватимуться спеціальні засідання Кабміну, де одним з головних питань буде питання забезпечення енергетичної незалежності та диверсифікації надходжень енергоресурсів.

 

Читайте также по теме