ГолосUA
10:32 19/05/2010

Польща сподівається збільшити товарообіг із Україною на 10 мільярдів доларів протягом року

Підприємці Республіки Польща цього року планують збільшити інвестиції в Україну та сподіваються на підвищення рівня товарообігу між державами на рівні 10 мільярдів доларів США протягом року.

Про це заявив керівник відділу сприяння торгівлею та інвестиціями Посольства Республіки Польща Анджей Грабовський на прес-конференції в Києві, передав кореспондент ГолосUA.

«Важливо, щоб ми швидко спромоглися відновити рівень товарообігу на докризовий рівень і перевищили його. Я сподіваюся, що ми швидко досягнемо товарообігу на рівні 10 мільярдів доларів», — сказав він.

За його словами, у кризовий 2009 рік польські інвестиції в Україну сягнули 864,9 мільйонів доларів США. У цьому році, як зазначив А. Грабовський, незважаючи на складну фінансову ситуацію в світі, інвестори планують збільшити їх.

Також підприємці цього року сподіваються збільшити спільний товарообіг між державами і подолати минулорічні показники (3 мільярди 429 мільйонів доларів експорту в Україну і 1 мільярд 143 мільйони імпорту в Польщу) майже вдвічі. Він наголосив, що польські інвестори вбачають в Україні перспективний ринок інвестицій, і додав, що, на жаль, вони не можуть підрахувати загальний обсяг українських інвестицій в Польщу, оскільки українські інвестори часто виконують фінансові операції через треті країни на кшталт Кіпру.

К. Коваленко />  

Читайте также по теме