ГолосUA
09:53 18/01/2010

Польська місія: голосування в Україні пройшло за європейським стандартом

Голосування в Україні відбулось за європейським стандартом.

Про це заявив член спостережної місії в Україні від Польщі, депутат Сейму РП Давід Яцкевич на прес-конференції, передав кореспондент ГолосUA.

“Організація голосування в цілому відповідає європейським стандартам. В цілому вибори 17 січня значно наблизили Україну до Європейського союзу, оскільки було продемонстровано єдність підходів України та Євросоюзу до прозорості виборчих процедур”, — зауважив він.

За словами фахівця, факти порушень на виборах не могли суттєво вплинути на результати голосування. Єдиною суттєвою проблемою, на його думку, яка може вплинути на результати другого туру голосування, є голосування вдома.

“На дільницях, де працювали польські спостерігачі, кількість виборців, які голосували вдома, сягала 2-10%. При цьому способі голосування контроль можливих порушень є значно ускладненим”, — наголосив Яцкевич, додавши, що вся польська місія застерігає, що неврегульованість цього питання може створити значні проблеми у другому турі виборів.

Місія працювала у складі 24 осіб — депутатів Сейму РП та вчених політологів, працювали вони на виборчих дільницях Києва та Сумської області.

К. Коваленко

 

Читайте также по теме