ГолосUA
08:13 25/08/2010

Польська “Stock Spirits” може купити українську компанію “Nemiroff” протягом місяця

Найбільший виробник горілки в Польщі — компанія “Stock Spirits” отримала ексклюзивне право на покупку більше 75% компанії “Nemiroff”.

Про це повідомив один з учасників переговорів.

"Минулого тижня з польською компанією була укладена ексклюзивна угода. Тепер протягом місяця власники “Nemiroff” не можуть вести ні з ким переговори, а “Stock Spirits” повинна за цей термін провести фінальну оцінку компанії і, якщо її все влаштує, зробити остаточну пропозицію", — розповів він. За його словами, попередньо весь Nemiroff був оцінений в 330-370 млн. дол. Сторони домовилися про те, що “Stock Spirits” отримає мажоритарний пакет, що перевищує 75%, а також опціон на подальший викуп частки, що залишилася, додав співрозмовник.

Протягом місяця польська сторона повинна сформувати остаточну пропозицію, а українська — на цей час заморозити всі переговори з іншими претендентами. Бізнес “Nemiroff” попередньо оцінений в 330-370 млн.дол. Утім, інший потенційний покупець — холдинг "Російський стандарт" Рустама Таріко запевняє, що відмовлятися від “Nemiroff” все одно не має наміру.

Інформацію про ексклюзивну угоду підтвердило джерело в одному з інвестбанків. "Продавати акції будуть всі нинішні акціонери компанії", — додав він. В офісі власника “Stock Spirits”, фонду “Oaktree Capital”, і в прес-службі “Nemiroff” відмовилися коментувати цю інформацію. Зв’язатися з головою ради директорів "Nemiroff Холдинг" Олександр Глусем не вдалося.

“Nemiroff” заснована в 1992 році. Основні торгові марки — "Nemiroff Оригінальний", “Nemiroff Premium”, “Nemiroff Lex” та ін. У 2009 році обсяг продажів склав 8 млн. дол., чисті продажі — 217 600 000 дол., чистий прибуток — 38,3 млн. дол., EBITDA — 41,2 млн.дол. Борг в 2009 році — 10,5 млн.дол. За інформацією учасників ринку, 40% компанії — у Якова Грибова, по 30% — у Степана Глуся та Анатолія Кіпіша. Продукція під брендом “Nemiroff” посідає третє місце на українському ринку (у натуральному вираженні) — 15,2% і п’яте в Росії — 2,4%.

За матеріалами: Коммерсант

 

Читайте также по теме