ГолосUA
12:50 18/12/2010

Польські скаути передали українським пластунам Віфлеємський вогонь

Львівські пластуни перейняли скаутську естафету розповсюдження Вифлеємського вогню. З цього дня Вогонь помандрує до кожної української домівки.

Про це повідомила Станиця Львів Національної скаутської організації «Пласт».

Дванадцятий рік поспіль львівські пластуни приймають Вифлеємський вогонь миру від польських скаутів-харцерів на українсько-польському кордоні. У день прибуття вогню до Львова він буде переданий на збереження в собор св. Юра. Щороку почесну місію розповсюдження Вифлеємського вогню беруть на себе скаути всього світу.

11 грудня українські пластуни взяли участь у молебні у Віденському кафедральному соборі, звідки традиційно розпочинається розповсюдження вогню. Українські пластуни передадуть вогонь скаутам Естонії, Латвії, Литви, Болгарії, Сербія.

Також традиційною стала акція підняття Вифлеємського вогню на найвищу точку України, гору Говерлу. А вже 25 грудня відбудеться офіційна передача Вифлеємського вогню представникам духовенства та київській громаді.

Українські пластуни розповсюджують Вифлеємський вогонь цілою Україною, для того, щоб кожен міг взяти собі іскру, запалену на місці народження Ісуса Христа.

За матеріалами: ЗІК />  

Читайте также по теме