ГолосUA
11:35 17/04/2010

Поляки стояли з 5 ранку, щоб отримати пропуски на похорон Качинських

У суботу поляки стояли з раннього ранку на вулицях Кракова, щоб отримати пропуски на похорон Марії і Леха Качинських, який відбудеться у неділю.

Про це повідомила “Gazeta Prawna”.

10 тисяч безкоштовних пропусків видається у двох місцях в місті.

Кожна людина може взяти два пропуски, так що черги просуваються дуже швидко. Перша людина, який хотіла отримати квитки, прийшла туди близько 5 ранку. "Я відчуваю, прийшла з донькою, ми повинні бути там", — сказала мешканка Кракова.

"Я сіла у потяг, тому що знала, що я повинна бути тут. Чоловік по SMS надіслав мені інформацію, що пропуски будуть видаватися, і я, як тільки приїхала, прийшла сюди. Я сподіваюся, що їх вистачить і для мене", — сказала пані Тереза Колобжег.

Похорон президентської пари буде розділений на дві частини. У соборі Св. Марії заплановано сектор на 4 тисячі сидячих місць для делегацій та VIP-місця.

Також охоронці заборонили приносити з собою зброю та інші небезпечні предмети, великі сумки, рюкзаки, алкогольні напої та інші наркотики. Не будуть пускатися п’яні люди, ті, які знаходяться під впливом наркотиків, які ведуть себе агресивно.

Друга частина похорону — на Ратушній вежі — буде доступна громадськості. Сюди можуть потрапити близько 40 тисяч. чоловік. Всі учасники будуть зобов’язані пройти огляд піротехників. Поліція попросила не приносити з собою рюкзаки і сумки.

До Ратушній вежі, на вулицях Санкт- Ганна, Шевська і Віслна буде встановлено екрани, на яких люди зможуть подивитися церемонію.

У суботу опівдні перед Хрестом Катинським розпочалася акція видачі біло-червоних прапорів з траурною стрічкою.

А. Штепура

 

Читайте также по теме