ГолосUA
15:17 28/07/2010

Понад 45 тисяч сімей на Львівщині обіцяють до 2017 року забезпечити доступним житлом

Влада Львівщини обіцяє до 2017 року забезпечити доступним житлом понад 45 тисяч сімей-черговиків.

Про це йшлося на колегії головного управління містобудування, архітектури та просторового розвитку Львівської держадміністрації, передав кореспондент ГолосUA.

На колегії обговорили заходи щодо реалізації Регіональної програми будівництва (придбання) доступного житла у Львівській області на 2010-2017 роки, проект якої розробило головне управління містобудування, архітектури та просторового розвитку держадміністрації. Регіональна програма розроблена на виконання Державної цільової соціально-економічної програми будівництва (придбання) доступного житла на 2010-2017 роки.

Регіональна програма має бути затверджена на сесії Львівської облради. Проект документа вже погоджений у більшості комісій облради.

Заступник голови держадміністрації Володимир Губицький закликав голів райдержадміністрацій підготувати на своїх територіях земельні ділянки, на яких у майбутньому можна буде зводити доступне житло. З його слів, при успішній реалізації програми вартість квадратного метра житла не перевищуватиме 5200 грн.

Як повідомив начальник Головного управління містобудування, архітектури та просторового розвитку Степан Лукашик, на квартирному обліку в області перебуває 75439 сімей. Обсяг необхідного житла для задоволення потреб черговиків становить 4715 тис. м кв. С. Лукашик також повідомив, що у результаті реалізації програми до 2017 року житло отримають 60% черговиків.

Л. Мицай />  

Читайте также по теме