ГолосUA
09:40 28/07/2010

Понад 600 молодих сімей отримають до кінця року квартири

Понад 600 українських молодих сімей отримають до кінця 2010 року квартири за умови фінансування програм Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву з бюджету в повному обсязі.

Про це сказав голова правління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Леонід Рисухін на брифінгу в Кабміні, передав кореспондент ГолосUA.

“У цьому році з кредитної підтримки державного фонду заплановано здати в експлуатацію понад 600 будівель для молодих сімей. Згідно з дорученням уряду, кошти державного пільгового кредитування будуть спрямовані, в першу чергу, на об’єкти з високим ступенем готовності”, — сказав він.

Л. Рисухін зауважив, що надання житла стало можливим завдяки прийнятому правлінням Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву та погодженому спостережною радою фонду рішення про виділення кредитів за рахунок загального фонду державного бюджету. Він також наголосив, що під категорію об’єктів з високим рівнем готовності підпадають новобудови у кількох областях.

“У Луганську до кінця року зможуть заселитися 169 сімей. У Тернопільській області — 6 родин. Вінницька область — 32 родини, Кіровоград — 24 сім’ї. Також є майже готові об’єкти в Івано-Франківській та Закарпатській областях”, — наголосив урядовець.

Наразі, за його словами, на цих об’єктах здійснюється контроль за ходом будівництва.

“За планом ми повинні здати об’єкти у четвертому кварталі. Але ми ставимо перед забудовниками завдання ввести в експлуатацію об’єкти у поточному році”, — уточнив Л. Рисухін.

Водночас, він наголосив на необхідності реформування програми забезпечення молоді житлом.

“Ми внесли пропозицію до уряду щодо підвищення кількості пільгових кредитів молодим сім’ям вдесятеро. Тобто з двадцяти мільйонів гривень до двохсот мільйонів гривень. Але це повинні бути кошти, які надходитимуть з різних джерел, а не тільки з державного бюджету”, — сказав Л. Рисухін.

О. Каретнікова />  

Читайте также по теме