ГолосUA
14:44 13/11/2010

Понад 75% перевірених продуктів і товарів Луганщини не відповідають стандартам

 

size="4">З 303 перевірок підприємств в 230 випадках (75,9%) були встановлені суттєві відхилення від стандартів. 

 

size="4">Про це кореспонденту ГолосUA повідомили в прес-службі ОДА з посиланням на інформацію ДП «Луганськстандартметрологія».

 

size="4">Луганський обласний підрозділ Держспоживстандарту протягом 9 місяців поточного року проводив перевірки підприємств та суб’єктів підприємницької діяльності у напрямках додержання вимог стандартів при виробництві харчової та промислової продукції.

 

size="4">Обстежена якість продукції вартістю 168,3 млн. грн., з якої забраковано і попереджено поставку споживачеві нестандартної та недоброякісної продукції на суму 1,7 млн. грн.

 

size="4">Найбільш поширеними порушеннями є невідповідність перевіреної продукції за органолептичними, фізико-хімічними показниками, пакуванням, споживчим та транспортним маркуванням, відсутність сертифікату відповідності на продукцію, яка підлягає обов’язковій сертифікації тощо.

 

size="4">За результатами державного нагляду до підприємств-порушників були вжиті відповідні заходи. Зокрема, видано приписів: про заборону реалізації партій продукції – 356, про заборону реалізації видів продукції – 84, про вилучення з обігу непридатних до застосування засобів вимірювальної техніки (ЗВТ) – 65, на усунення порушень метрологічних вимог – 77.

 

size="4">Крім того, видано постанов: 285 постанов про сплату штрафів за реалізацію нестандартної продукції або тієї, що не пройшла обов’язкову сертифікацію на суму 443 тис. грн., 148 постанов про адміністративні стягнення в галузі стандартизації на суму 34,9 тис. грн., а також 71 постанова про адміністративні правопорушення в галузі метрології на суму 18,6 тис. грн.

 

size="4">О. Соколова

Читайте также по теме