Лана Лисовская
13:19 16/10/2010

Попов особисто гарантує безпечність руху лінії швидкісного трамваю в столиці

 

Київська влада гарантує киянам безпечність руху на реконструйованій лінії швидкісного трамваю.

 

Про це заявив перший заступник Київського міського голови Олександр Попов під час відкриття у Києві реконструйованої лінії швидкісного трамваю від Великої Кільцевої дороги до вул. Старовокзальна, передав кореспондент ГолосUA.

 

“Рух безпечний. Я навмисне показав сертифікат. Я гарантую вам, що це дійсно серйозна робота була проведена. Ми взяли на себе відповідальність за надійність руху на цьому маршруті. Держава гарантує це сертифікатом, що всі вимоги проекту виконані. Які були негаразди, ми нині їх виправили”, — наголосив перший заступник мера.

 

Нагадаємо, на реконструкцію першої черги швидкісного трамваю від Великої Кільцевої дороги до вул. Старовокзальна витрачено 365 млн. грн.

 

Нагадаємо, влітку 2010 експерти з інституту містобудування заявляли про брак затискачі, котрими рейки кріпляться до шпал. Казали, їх можна вибити ударом звичайного молотка. Також йшлося і про можливу ерозію. Термін придатності рейок , за документами — 2 роки, сплив ще під час будівництва.

 

Довідка ГолосUA. Перша черга реконструйованої лінії швидкісного трамваю включає в себе 5 станцій: Кільцева дорога — Ромена Роллана — Гната Юри — Сім'ї Сосніних — Старовокзальна. Наразі там проведено комплексну реконструкцію першої черги.

 

На станціях Івана Лепсе — Героїв Севастополя — Національний авіаційний університет — Індустріальна — Польова — Політехнічна побудовано платформи для майбутніх станцій і проведено косметичний ремонт пішохідних переходів. Дві станції Площа Перемоги та Повітрофлотська тимчасово працювати не будуть. Завершення їх реконструкції заплановано найближчим часом. Реконструкцію швидкісної лінії було розпочато в червні 2007 року. Протяжність лінії в одноколійному вимірі становить 20,2 км. Загальна кількість станцій — 13.

 

 

Читайте также по теме