Попов заперечує, що Київ виділив 11 мільйонів гривень на будівництво Кафедрального собору

Столиця виділила 11 мільйонів гривень на реконструкцію вулиці Залізничної, а не на будівництво Кафедрального собору.

Про це заявив голова КМДА Олександр Попов під час підсумкової прес-конференції у Києві, передав кореспондент ГолосUA.

«Виділення коштів на цей об’єкт – це вирішення проблем міста і розвитку інфраструктури інженерної, яка знаходиться на цій території. А те що буде мати можливість будь-яка організація, в тому числі і, наприклад, Кафедральний собор підключитись до цих мереж – в цьому я нічого поганого не бачу», — заявив О. Попов.

За його словами, у наступному році буде розпочато реконструкцію шляху по вулиці Залізничній. Шлях по вулиці Залізничній, як зазначив чиновник, практично зв’яже проспект Дружби народів і вихід на Дарницькій міст.

«У рамках цього проекту буде багато прикладів, коли ми будемо робити реконструкцію чи навіть нове будівництво інженерних мереж в тому числі і в районі будівництва Кафедрального собору», — сказав О.Попов.

Нагадаємо, на початку грудня у ЗМІ з’явилась інформація, що Київрада прийняла рішення про виділення грошей з міського бюджету на будівницвто Кафедрального Собору. Рішення було внесено на розгляд столичних депутатів «з голосу» головою постійної комісії Київради з питань бюджету Романом Ярошенком. Свято-Воскресенський собор повинен стати найвищим у Європі православний храм Святого Воскресіння (запроектована висота 120 м).

Церковний комплекс матиме площу 22 тисячі кв. м. У ньому, крім собору на 5 тисяч парафіян, запроектована резиденція митрополита, численні офіси, гімназія, духовно-просвітницький центр, готель для прочан, телестудія, конференц-зал на 1 тисячу осіб, спорткомплекс і підземний паркінг на 126 місць.

 

 

 

Читайте также по теме