ГолосUA
14:37 21/07/2010

Попри обіцянки Януковича Україна залишиться із НАТО – Жириновський (додано ГОЛОС)

Проведення на півдні України військових навчань «Сі Бріз -2010» за участю військових підрозділів країн-членів НАТО свідчить про те, що попри заяви президента Януковича про позаблоковий статус Київ й надалі орієнтуватиметься на Північно-Атлантичний Альянс.

Про це заявив віце-спікер Держдуми РФ, лідер Ліберально-демократичної партії Росії Володимир Жириновський на прес-конференції у Москві, передав кореспондент ГолосUA.

(ГОЛОС)

«Ми (ЛДПР — ГолосUA) не підтримали ратифікацію договору із Україною. Бо знали, що буде саме так: Україна отримає від нас гроші, але буде так, як й раніше, допускати натівські кораблі, проводити з ними навчання», — заявив Жириновський.

На його думку, Україні не обов’язково вступати в НАТО, аби бути сателітом цього блоку. «Це як стосунки чоловіка та жінки! Не обов’язково йти до ЗАГСу. Ви можете мати родину ще міцнішу, аніж в тих, хто був у ЗАГСі. Вони у ЗАГС прийшли – й розбіглися по різних квартирах. А ви без ЗАГСу в одній квартирі живете. Дуже любите один одного, у вас є діти, ви все разом робите. Так й Україна. Вона може не вступати до НАТО, але НАТО буде присутній на Україні. Кожен день й кожну годину», — наголосив віце-спікер Держдуми.

Лідер ЛДПР розкритикував позицію нинішнього керівництва Росії по відношенню до України. На його думку, Москва йде на дуже великі поступки по відношенню до Києва, не отримуючи за це справедливу компенсацію.

Д. Кляхін   />  

Читайте также по теме