Популярних регіональних політиків, що не представляють правлячу партію, знімають з виборів — Томенко

 

На місцях розпочалося масове зняття з реєстрації найпопулярніших місцевих політиків, які не представляють партію влади.

Про це сказав заступник голови парламенту Микола Томенко на брифінгу, передав кореспондент ГолосUA.

“Те, що відбувається сьогодні, за 10 днів до виборів, дає підстави стверджувати, що майбутні інститути місцевого самоврядування можуть отримати низьку, або відсутню систему суспільної легітимності, оскільки розпочався процес. І, за нашою інформацію, він набере масового характеру в останній тиждень планового зняття з реєстрації найпопулярніших місцевих політиків”, — сказав він.

Томенко пояснив, що голова обласної адміністрації, він же перший секретар обкому Партії регіонів має постулат — список, де вже давно затверджено майбутніх депутатів за мажоритарними округами та майбутніх міських голів та голів обласних центрів. “І, якщо після соціологічного дослідження люди не перемагають, аналізуються популярні особи на місцях і вони знімаються з реєстрації”, — зазначив віце-спікер.

Як приклад, віце-спікер навів кандидата на посаду міського голови м. Кременчуг Олега Бабаєва. “Цього кандидата зняли з реєстрації, при чому цинічно повідомили, що зроблять це на його день народження”. При цьому політик додав, що масова “зачистка”, відбувається не тільки серед представників БЮТ, а і серед інших політичних сил.

“Тобто відкидаються усі, хто не належать до Партії регіонів”, — розповів він.

У зв'язку з цим Микола Томенко закликав усі політичні сили, членів територіальних і виборчих комісій до спільних дій захисту місцевих виборів. ”У нас чомусь так складається, що коли знімають одного представника партії — радіють. Але я хочу їх попередити, що завтра це може стосуватися і їх”, — сказав Томенко.

Читайте также по теме