ГолосUA
11:40 01/06/2009

Порт “Південний” планує збільшити вантажообіг майже у чотири рази

Міністерство транспорту має намір до 2015 року збільшити загальний вантажообіг торгового порту “Південний” майже у 4 рази, з 21 до 82 млн. тон на рік.

Про це сказали міністр транспорту та зв’язку Йосип Вінський та начальник порту Юрій Крук на презентації проекту розвитку порту до 2015 року. />  
За словами міністра, програма розвитку порту передбачає будівництво 5-ти додаткових вантажних причалів разом з новими технологічними універсальними та спеціалізованими перевантажувальними комплексами. При цьому планується збільшити загальну довжину причального фронту до 6736 погонних метрів.

“Ми також мусимо збільшити базову глибину порту на 5 метрів, до 19 метрів. Згідно з презентованою програмою, ми поновимо частину суден портового флоту, модернізуємо існуючу переватажувальну техніку і реконструюємо діючі інженерні мережі портових споруд”, — сказав Ю. Крук.

Будівництво нових виробничих потужностей, за словами Ю. Крука відбуватиметься як за рахунок власних коштів порту, так за кошти інвесторів. Загальна сума коштів, що необхідна становить близько 2,5 млрд грн.

На сьогодні в порту ведеться будівництво перевантажувального комплексу генеральних вантажів на причалі номер 9 із пропускною здатністю 1,2 млн.тон/рік. При цьому, будівельно-монтажні роботи на причалі планують закінчити до кінця 2009 року.
 
“Завершується робота над проектом по будівництву перевантжувального комплексу генвантажів і на причалі номер 10. Проектом передбачена потужність комплексу 1,2 млн. тон/рік, але з перспективою з- більшення до 3,8 млн тон в майбутньому”, — сказав начальник порту.

Є. Стеценко

 

Читайте также по теме