ГолосUA
21:20 24/02/2011

Порт “Південний” за власні кошти придбав буксир, аналогів якому немає на Чорному морі

Сьогодні, 24 лютого, відбулося урочисте підняття прапору України на буксирі посиленого криголамного класу “Євген Яковцев”, передала прес-служба уряду.

Перше аналогічне судно було освячене та стало до роботи із обслуговування найбільших суден у грудні 2010 року.

Використання таких буксирів-кантовщиків підвищує рівень безпеки та відповідає світовим ринковим вимогам оновлення засобів для обслуговування суден типу Capesize в акваторії порту “Південний”, — зазначив голова Укрморрічфлоту Сергій Крижановський.

Слід зазначити, що основною особливістю судна є використання азимутного принципу руху, що забезпечує високу маневреність та продуктивність роботи. Крім того, буксири можуть використовуватись як протипожежні судна.

Буксири мають потужність двигунів 4,2 тис. кінських сил та тягову спроможність 50 тонн. Довжина суден – 28 метрів, ширина – 10. Придбання буксирів обійшлося порту у 20 млн. євро, а очікуваний прибуток – 4 млн. євро на рік.

Судна збудовані у румунському місті Галаці на верфі компанії “Damen Shipyards” без залучення кредитів або бюджетних коштів.

Судна названо на честь заслужених портовиків, які зробили вагомий внесок у розвиток “Південний” — Євгена Яковцева та Геннадія Савєльєва.

Читайте также по теме