ГолосUA
12:42 06/04/2010

Портнов сказав, що не переходив в коаліцію Партії регіонів

Колишній головний юрист Блоку Юлії Тимошенко Андрій Портнов не вступав в коаліцію Партії регіонів.

Про це він заявив в інтерв’ю «Українській правді».

За його словами, після призначення на посаду заступника глави Адміністрації Президента він отримав близько двох сотень дзвінків і смс, у тому числі від найближчого оточення Юлії Тимошенко, проте, «всі вони були вітальними або напутніми».

«Я… не вступав в Партію регіонів, не переходив до коаліції — я закінчив політичну діяльність, написав заяву про складання депутатських повноважень і прийняв пропозицію глави держави перейти на державну службу. Тобто пішов працювати на іншу роботу», — прокоментував він своє рішення піти з команди Ю. Тимошенко й перейти на державну службу.

Він нагадав, що після президентських виборів припинив юридичне обслуговування БЮТ і подав у відставку з посади заступника керівника фракції БЮТ. «Я зосередився на роботі в комітеті з правосуддя, у Вищій раді юстиції та на кафедрі адміністративного та конституційного права Національного університету Шевченка, де працюю професором. Тобто, я закінчив з політичною роботою через ідеологічні причини, а не у зв’язку з призначенням в Адміністрацію Президента», — сказав він, зазначивши, що ще задовго до виборів повідомив Ю. Тимошенко, що не планує продовжувати юридичну і будь-яку іншу роботу з нею.

При цьому він підкреслив, що не вважає говорити про суперечки між ними.

«Після бійки кулаками не махають. Я працював у цій політичній команді, і зараз критикувати нікого не буду», — сказав А. Портнов.

Він зазначив, що суперечки здебільшого стосувалися «великої інтелектуальної прірви у тих членів нашої команди, які керували цілими секторами народного господарства».

«Я критикував роздачу голодним депутатам всіляких чиновницьких посад і держресурсів в обмін на політичну лояльність і присутність у коаліції… Крім того, спірний характер мала стратегія нашої фракції у законотворчості, спроби зриву виборів в Тернопільській області, зрив дострокових парламентських виборів 2008 року», — підкреслив А. Портнов.

Як повідомляв ГолосUA, А. Портнов був головним юристом Ю. Тимошенко. 3 квітня 2010 року Президент України Віктор Янукович призначив його заступником глави Адміністрації Президента.

 

Читайте также по теме