ГолосUA
11:56 25/01/2011

Портовики та залізничники разом працюватимуть над залученням нових вантажів

Портовики та залізничники разом працюватимуть над залученням нових вантажів. Про це повідомляється на урядовому порталі.

Відповідно до інформації, за ініціативою Укрморрічфлоту та на численні звернення портовиків пропонується включити представників цього органу до складу Тарифної ради Укрзалізниці, а залізничників – до складу органів Укрморрічфлоту, відповідальних за формування тарифної політики. Крім того, за інформацією, буде посилено співпрацю фахівців Укрзалізниці та Укрморрічфлоту у системі планування завозу та вивозу вантажів у морських торговельних портах.

“Такий крок сприятиме зростанню транзитної конкурентоспроможності морських портів, а оперативне реагування на виклики ринку вартості залізничних перевезень та тарифів на перевалку у портах дозволить збільшити об’єми обробки вантажів та ефективніше використовувати державне майно”, — повідомили у прес-службі Мінінфраструктури.

Нещодавно Укрзалізниця ввела пільгові ставки на перевезення вугілля та коксу в напрямку вітчизняних портів. Загалом на 2011 рік збережені знижки на транзит залізницею, які діяли в 2010 році.

Наприкінці 2010 року набрав чинності наказ Мінінфраструктури про введення знижок на плату за виконання навантажувально-розвантажувальних робіт із транзитними вантажами у морських портах.

Читайте также по теме