ГолосUA
14:07 15/03/2010

Посадові особи розтратили 2,5 мільйонів гривень бюджетніх коштів, виділених на закупівлю сейсмічної станції

У Києві співробітники Служби безпеки України викрили злочинний механізм розкрадання бюджетних коштів посадовими особами одного з державних підприємств.

Про це повідомляє прес-служба МВС України. Зловживаючи службовим становищем, зловмисники заволоділи 2,5 мільйонами гривень.

Встановлено, що у 2006 році посадовці держпідприємства уклали зі столичною комерційною структурою договір на закупівлю обладнання для вимірювання коливань землі, геофізичних процесів, пошуку родовищ нафти, газу та інших корисних копалин, а також для проведення ремонтних робіт наявної спецтехніки, призначеної для розвідувальної експедиції у Київській, Чернігівській, Полтавській, Донецькій та Луганській областях.

Натомість, спільна перевірка СБУ та Міністерства охорони навколишнього середовища України, засвідчила, що дані фінансово-господарської діяльності підприємства не відповідають дійсності. Зокрема, сейсмічна станція для розвідувальної експедиції та визначення сейсмічно небезпечних районів не була придбана. Фахівці Українського науково-дослідного інституту спеціальної техніки та судових експертиз СБ України також встановили, що підписи у звітних документах комерційної структури, яка мала здійснювати ремонтно-налагоджувальні роботи спецобладнання, підроблені.

Слідчими СБУ порушено кримінальну справу за фактом розтрати грошових коштів державного підприємства в особливо великих розмірах організованою групою осіб, тобто за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України. Ведеться слідство.

 

Читайте также по теме