ГолосUA
10:54 10/06/2009

Посаду міністра оборони повинна обійняти людина, яка поверне Україні її колишню оборонну здатність, — Симоненко

Лідер Комуністичної партії України Петро Симоненко переконаний, що сьогодні потрібно припинити практику, коли міністром оборони є людина, яка не має жодного відношення до армії, не здатна забезпечити достатню оборонну здатність і переслідує лише конкретні цілі задля власного збагачення.

Про це лідер КПУ заявив в інтерв’ю кореспонденту ГолосUА.

«Ми мали змогу переконатися, що цивільні люди не здатні забезпечити оборонну здатність нашої держави, бо оборона держави — це конкретні речі, стратегічні напрямки розвитку як з точки зору науки, промислового комплексу, так і з точки зору навчання і підготовки військових кадрів. Тому якщо сьогодні Президент вкотре запропонує невідповідну кандидатуру, ми можемо говорити про повний занепад армії, адже ці люди не знають, що таке армія і вони будуть виконувати доручення так, як робив це Єхануров», — переконаний політик.

Голова КПУ наголосив, що, обираючи міністра оборони, в першу чергу дати відповідь на питання, чому Україна втратила свою армію.

«Запитайте, де наші військово-морські сили, де військово-повітряні, у нас немає стратегічного ракетного комплексу і нормальних сухопутних військ, тому, обираючи міністра оборони, ми повинні вибрати ту людину, яка поверне Україні все, вище згадане, та сформує чітку програму розвитку військових сил», — зазначив П. Симоненко.

На його думку, державне фінансування Міністерства оборони треба збільшити вдвічі. /> «Україна повністю занедбала свою армію і можна сказати, втратила один з інститутів держави. Якщо ми не навчимося годувати свою армію, то будемо годувати чужу. І такі люди, як Єхануров, будуть цьому сприяти», — додав посадовець.

О. Каретникова

 

Читайте также по теме