ГолосUA
17:33 02/07/2010

Посаду Семиноженка посяде компромісна кандидатура — експерт

Звільнення Володимира Семиноженка з посади віце-прем’єра значною мірою пов’язане з якоюсь підкилимною боротьбою всередині Партії регіонів.

Про це сказав політолог Олексій Гарань кореспонденту ГолосUA.

“Стало зрозумілим, що “регіонали” можуть жертвувати кимось зі своїх, якщо їхні внутрішні конфлікти якимось чином не знаходять порозуміння” — зауважив він.

Говорячи про можливу кандидатуру на посаду віце- прем`єр -міністра, Олексій Гарань припустив, що зараз рано робити висновки, але однозначно, що це буде людина більш компромісна.

“Показовим буде те, хто ж все-таки займе посаду Семиноженка – чи це буде людина більш компромісна, яка триматиме під контролем таких людей, як Табачник, чи, навпаки, це буде людина, яка діятиме в одному руслі з Табачником. У цьому випадку прогнозувати важко. Наприклад, я, як і багато інших експертів, вважав, що ПР після виборів, навпаки, буде демонструвати свою компромісність,” – сказав політолог.

За його словами, це пояснюється бажанням регіоналів показати суспільству, що вони взяли реванш і будуть робити все, що захочуть. /> “Тому очевидно, що вона (ПР — ред.) буде робити якісь кроки, щоб показати: Та ми не такі погані, як нас змальовують, ми можемо враховувати точку зору опонентів. Таких кроків я не виключаю. Але мені здається, що ПР все-таки буде намагатися монополізувати владу. І прийняття вчора в першому читанні закону про місцеві вибори свідчить про те, що панівною є саме ця тенденція”, – підсумував він.

О. Каретнікова
 

Читайте также по теме