ГолосUA
12:11 27/12/2008

Постраждалі від вибуху в Євпаторії вже з понеділка можуть заселятися у нове житло

29 сімей, що втратили своє житло після вибуху в будинку в Євпаторії, вже звернулися з проханням виділити нові квартири.

Про це заявив перший заступник Міністра праці та соціальної політики Павло Розенко сьогодні на засіданні Кабінету Міністрів України, повідомили у прес-службі уряду.

Він повідомив, що у суботу Міністр праці та соціальної політики Людмила Денісова разом з постраждалими огляне пропоновані квартири в новобудові. В разі згоди постраждалих на отримання таких квартир міська рада Євпаторії в найкоротший термін ухвалить відповідні рішення, і вже з понеділка люди зможуть заселятися в нові квартири.

П. Розенко нагадав, що нове житло надаватиметься в еквівалентній кількості кімнат. Враховуючи, що в новобудовах порівняно із старими будинками збільшений метраж кімнат, постраждалі отримають квартири більшої площі.  

За бажанням постраждалі можуть отримати не житло, а грошові компенсації.

Крім того, Павло Розенко повідомив, що сім’ям, квартири яких зруйновані повністю, надається допомога на відшкодування вартості втраченого майна у таких розмірах: сім’ям з однокімнатних квартир – 40 тис. грн., з двокімнатних квартир – 50 тис. грн., сім’ям, які проживали у трикімнатних квартирах, – 60 тис. грн. При цьому він заявив, що згідно з проведеною експертизою, 48 квартир є непридатними для проживання (33 зруйновані повністю, 15 – суттєво пошкоджені). Якщо міжвідомча комісія визнає непридатними для проживання квартири в непошкоджених під’їздах, їх мешканці також матимуть право на нове житло та компенсації.  

Перший заступник міністра праці та соціальної політики також повідомив, що ще вчора всі списки постраждалих осіб складені та передані у відділення Ощадбанку, відкриті персональні рахунки, кошти перераховані: «гроші знаходяться на рахунках і люди можуть отримувати їх не тільки за паспортом, бо люди лишилися всіх документів». При цьому він повідомив, що постраждалим видається тимчасове ідентифікаційне посвідчення особи, за яким можна отримати кошти у відповідному відділенні Ощадбанку (авансова допомога розміром у 10 і 20 тис. грн..).

Павло Розенко нагадав, що сім’ям загиблих передбачена допомога в розмірі 100 тис. грн. на кожного померлого. Поховання загиблих починається в суботу і проводиться повністю за рахунок місцевої влади.

Окрім того за словами Павла Розенка, особам, які знаходяться у лікарнях, буде надано допомогу на лікування в розмірі 10 тис. грн.  

Читайте также по теме