ГолосUA
07:40 08/10/2009

Потерпілі від афери «Еліта-Центру» пікетують Київраду, вимагаючи надати їм нове житло

Більше сотні потерпілих від афери «Еліта-Центру» сьогодні зранку пікетують Київраду.

Про це повідомив голова правління Центру захисту Юрій Сидоренко, передав кореспондент ГолосUA.

За його словами, потерпілі від афери вимагають від депутатів внести зміни до прийнятого Київрадою рішення в жовтні минулого року.

«Відповідно до висновків провідних юристів України, вони (депутати — ред.) мають внести зміни та доповнення до рішення, що було прийняте 16 жовтня минулого року про вирішення проблем «Еліта-Центру», оскільки ці висновки чітко вказують, що рішення було неправильно прописано і не вирішує проблем», — зазначив Ю. Сидоренко.

Наразі потерпілі збирають підписи, аби потім разом з вимогами передати їх до КМДА. При цьому люди не мають сумнівів, що Київрада прийме рішення на їхню користь.

«А чому вони не повинні прийняти? Вони не представляють інтереси киян?», — зазначив голова правління Центру захисту.

На думку Ю. Сидоренка, рішення від 15 жовтня 2008 року не вирішувало проблему вцілому. За його словами, потерпілі готові передати договори, що були підписані з «Еліта-Центром», та обміняти їх на нові з виділенням «конкретного житла на конкретній ділянці з чіткими строками виконання».

Як повідомляв ГолосUA, Київрада 16 жовтня 2008 року підтримала запропонований Київською міською адміністрацією проект рішення "Про затвердження Порядку відшкодування відповідно до законодавства вартості інвестицій, внесків постраждалим громадянам для будівництва житла групою будівельних компаній "Еліта-центр".

Інвестори, що потерпіли, від діяльності "Еліта-центр" вважають, що дане рішення Київради не відповідає інтересам всіх потерпілих і не вирішує проблему їх забезпечення житлом.

У той же час, Апеляційний адміністративний суд Києва 27 листопада 2008 року визнав протиправною бездіяльність Київської міської адміністрації по недопущенню афери "Еліта-центр".

За даними МВС, в результаті будівельної афери Еліта-Центр постраждали 1759 чоловік.

К. Коваленко.

 

Читайте также по теме