ГолосUA
10:29 30/07/2009

Повернути довіру українців до гривні можна лише примусово

Повернути довіру українців до гривні ринковими методами вже неможливо.

Таку думку сьогодні висловив кандидат економічних наук Андрій Новак під час прес-конференції, передав кореспондент ГолосUA.

За його словами, виходячи із подій останніх десяти місяців, ніхто з українців добровільно вже не буде зберігати свої заощадження у національній валюті.

Експерт зазначив, що довіру до гривні можна повернути єдиним методом — примусовим. «Це означає, що гривня повинна мати ті самі права в обігу на території України, які мають інші валюти будь-якої країни. Тобто на території України не може бути ніяких операцій — кредитних, депозитних, страхових, готівкових — в іншій валюті, крім національної. Поки в Україні всі операції, крім зовнішньо-економічних, не будуть проводитися виключно у гривні — можливості повернути довіру до неї не буде», — пояснив фахівець.

Не зважаючи на такі радикальні кроки, на думку А. Новака, іншими методами повернути довіру до української валюти неможливо.

«Інакше нам треба відмовитися від своєї валюти і входити або в зону євро, або в зону рубля, або долара», — резюмував він.

Є. Стеценко

 

Читайте также по теме