ГолосUA
12:43 03/07/2010

Повінню опікуються вже і у Міністерстві оборони

Віднині ситуацію з підняттям рівня води в Дунаї та Дністрі буде цілодобового відстежувати оперативна група з числа військовослужбовців Збройних сил України.

Про це повідомили у департаменті преси і інформації Міністерства оборони України. />  

До складу оперативної групи увійшли 48 військовослужбовців Збройних сил України: офіцери штабу Південного оперативного командування та 6-го армійського корпусу Сухопутних військ ЗСУ, а також 28-ї окремої гвардійської механізованої бригади, 808-го понтонно-мостового полку та 25-го окремого полку матеріального забезпечення, що дислокується в Одеській області.

"Нами вже проведений повний розрахунок і розподіл сил і засобів, які будуть залучатися до ліквідації повені в разі погіршення техногенної обстановки в певних районах ймовірного стихійного лиха", — розповів начальник відділу оперативного забезпечення штабу Південного оперативного командування полковник Іван Хоменко.

У повідомленні Міноборони, наголошується що остаточне рішення про необхідність залучення особового складу Збройних сил до ліквідації наслідків повені буде прийматися на рівні вищого командування.

Нагадаємо, в ніч з 30 червня на 1 липня рівень води в річці Дунай перевищив критичну позначку на 49 см.

Внаслідок сильних дощів в Україні підтоплені Чернівецька, Івано-Франківська та Одеська області. Більше за всіх постраждала Буковина. У зоні стихійного лиха опинилися близько 250 тисяч осіб.

 

Читайте также по теме