Повноваження депутатів ніхто не продовжував — Симоненко

 

size="4">Голосування у Верховній Раді про направлення подання до Конституційного суду з приводу дати чергових виборів привело у відповідність до Конституції терміни повноважень влади.

 

size="4">Про це заявив лідер фракції Комуністичної партії України Петро Симоненко сьогодні під час прес-конференції у Житомирі, передав кореспондент ГолосUA.

 

size="4">Він нагадав, що на період обрання Верховної Ради у вересні 2007 року діяла Конституція редакції 2004 року, за якою термін повноважень парламенту складає 5 років. Таким чином, за словами політика, нардепи мали визначити перехідні положення у зв'язку з відміною політреформи 2004 року та запровадження у дію Конституції редакції 1996 року.

 

size="4">Ніхто повноваження не продовжував. Ми тільки визначили, що термін проведення виборів — кінець жовтня 2012 року”, — зазначив П. Симоненко.

 

size="4">Також він уточнив, що обрання Президента України має відбутися у березні 2016 року.

 

size="4">Нагадаємо, що 19 жовтня Верховна Рада направила до КС зміни до Конституції України щодо проведення чергових виборів народних депутатів, президента та місцевих органів влади.

 

size="4">Відповідно до перехідних положень закону, чергові вибори до Верховної Ради після відновлення положень Конституції України в редакції від 28 червня 1996 року за рішенням Конституційного Суду України від 30 вересня 2010 року № 20-рп/2010 у справі про додержання процедури внесення змін до Конституції України проводяться в останню неділю жовтня 2012 року.

 

size="4">Чергові вибори Президента України проводяться в останню неділю березня 2015 року.

 

size="4">Водночас в законі прописано, що чергові вибори до Верховної Ради відбуваються в останню неділю жовтня п'ятого року повноважень Верховної Ради . Чергові вибори Президента проводяться в останню неділю березня п'ятого року повноважень Президента України.

 

Читайте также по теме