ГолосUA
18:41 02/06/2010

Позаблоковий статус — це воля народу — ПР

Позаблоковий статус України, який декларує у законі про основні засади зовнішньої і внутрішньої політики Президент Віктор Янукович — це вибір народу.

Про це сказав депутат від Партії регіонів Олександр Стоян, кореспонденту ГолосUA. /> “Є замовлення народу. Двадцять років тому була прийнята Декларація Незалежності України. Там ключовою тезою був записаний позаблоковий статус. І лише через 20 років, коли Янукович став Президентом країни, ми виконуємо волю народу, законодавчо формалізуємо те, що сказано у Декларації.” — наголосив він.

За словами депутата, критика опозиції з приводу закону про основні засади зовнішньої і внутрішньої політики є недоречною.
“Критикувати здатен кожен. Опозиція вже не може контролювати себе, постійно перелічує своїх: хто скільки спить, скільки снідає, скільки у туалет ходить. Але своєю руйнівною політикою Тимошенко заганяє опозицію у маргінальну нішу.” — наголосив він.

Політик зазначив, що ПР “відмовляється від убивчої політики Ющенка, який розділив весь світ на своїх і ворогів”
“ У Америки був образ друга, у Росії – ворога. Ми відійдемо від цієї убивчої для країни політики і будемо будувати нормальні відносини з усіма країнами. Ця політика вже зараз дає нам дивіденди”. — сказав Олександр Стоян.

Водночас депутат підкреслив, що головний вектор України – інтеграція в Європу.
“Але ми повинні бути у партнерських відносинах з нашим сусідом Росією. Тобто стратегічний вектор на євроінтеграцію не міняється і посилюватиметься, а наблизити її ми можемо максимальною співпрацею з Росією.”- підсумував він.

О. Каретнікова
 

Читайте также по теме