ГолосUA
11:59 30/04/2009

Позачергових парламентських виборів не буде — експерти

Підстав для розпуску парламенту наразі не існує. Про це сьогодні заявив президент Аналітичного центру «Відкрита політика» Ігор Жданов на прес-конференції, передав кореспондент ГолосUA

«Я думаю, що рішення Конституційного суду не дає таких підстав Президенту і на підставі такого рішення він не може оголосити про розпуск Верховної Ради. Подавши подання до КС, він розраховував на те, що суд визнає обов’язком новоствореної коаліції вносити Президенту нову кандидатуру на пост прем’єра. Однак, його очікування не виправдались», — переконаний експерт.

Водночас, директор Агентства моделювання ситуацій (АМС) Віталій Бала вважає, що позачергові вибори не відбудуться у зв’язку з тим, що на відміну від 2007 року більшість політичних сил на них не згодні.

Їхню думку підтримав директор Центру політичних досліджень і конфліктології Михайло Погребинський. «Думаю, що з цього рішення зрозуміло, що Президент, коли посилався на нього, не одержав права розпуску парламенту. Ющенко може інтерпретувати його, як завгодно, проте цього недостатньо. Гадаю, проведення позачергових виборів до парламенту неможливе до президенських виборів, так само, як і одночасні вибори», — переконаний директор центру.

(О. Каретнікова)

 

Читайте также по теме