Позбавлення прав опозиції призведе до знищення альтернативної думки у виконавчих гілках влади — БЮТ

Внесення змін до регламенту Верховної Ради в частині позбавлення опозиції будь-яких прав у парламенті призведе до викривлення волі народу.

Таку думку висловила нардеп від фракції Блоку Юлії Тимошенко Олена Шустік, відповідаючи на запитання кореспондента ГолосUA щодо можливих змін у регламенті.

“Тільки за наявності діючої опозиції можливе ефективне функціонування політичної системи, адже баланс влади — це основоположний принцип функціонування демократії”, — зазначила політик.

За її словами, гарантії, закріплені за опозицією, — день опозиції у парламенті, право обирати голів основних комітетів, включення без голосування у порядок денний опозиційних законопроектів, діяльність опозиційного уряду — відміняти просто неприпустимо.

О. Шустік зазначила, що запропоновані зміни до регламенту “повністю нівелюють права народних депутатів, які не входять у правлячу більшість і не складають правових механізмів впливу на парламентську діяльність”. 

“І тут справа не тільки в закріплених актах і в формулюваннях “коаліція”, “опозиція”, бо за ширмою гучних слів регіонали приховали головну мету — повне знищення в парламенті і в країні загалом механізму протестів та ліквідація паритету між правлячою верхівкою та опонентами, викорінення альтернативної думки, і, як наслідок, відсутність контролю за владою та її відповідальність за вчинки”, — наголосила нардеп.

Політик пояснила, що це означатиме, що всі громадяни, які голосували за опозиційні сили, переводяться в ранг безправних.

 

Читайте также по теме