Поживанов сумнівається в наданні йому політичного притулку іноземною країною, в якій він зараз знаходиться

Колишній заступник міністра економіки Михайло Поживанов сумнівається в тому, що іноземна країна в якій він знаходитися, надасть йому політичний притулок в разі направлення ним відповідного звернення.

Про це він повідомив в коментарі, який транслювався в ефірі телеканалу ICTV, передав кореспондент ГолосUA.

Він зазначив, що у зв'язку з цим, можливо, навіть не буде направляти відповідне звернення про надання йому політичного притулку.

«Країна в, якою я знаходжуся… Вона не відноситься до тих країн, як скажімо Чехія, Великобританія, Швейцарія, де відносно велике кількість людей отримувала притулок. Це дуже консервативна країна, яка не любить ці речі надавати і я, скажімо, не упевнений, що я можу це отримати. Тому можливо я навіть не звертатимуся, якщо це станеться, то поїду на Україну і предстану перед правоохоронними органами», — сказав М. Поживанов.

Колишній заступник міністра економіки підкреслив, що переконаний в безпідставності висунутих йому звинувачень.

В той же час він додав, що якщо його вина буде доведена, то він готовий відповісти за все у відповідності із законом.

 «Я маю, скажімо, дозвіл на мешкання, я маю дозвіл на роботу (в цій країні — ред.) і тут я ховатися абсолютно не збираюся. Якщо там насправді є підстави для цього, ну що ж, я відповідатиму згідно із законом. Але я ще раз вам говорю, що я на 100% переконаний, що жодних порушень з мого боку не було», — зазначив М. Поживанов.

Як повідомлялося, раніше М. Поживанов заявив, що має намір просити політичний притулок в одній із зарубіжних країн в разі оголошення його в розшук Інтерполом.

Він повідомив, що знаходитися в одній з європейських країн.

СБУ порушила справу проти М. Поживанова за підозрою в розкраданні 35 млн. гривень.

Генеральна прокуратура оголосила його в розшук.

Читайте также по теме