ГолосUA
11:40 14/11/2008

Позиція Росії щодо Голодомору залишиться незмінною — політолог

Позиція Російської Федерації стосовно Голодомору 1930-х років в Україні залишиться незмінною.

Як повідомив в інтерв’ю кореспонденту Голос.UA директор української філії Інституту країн СНД Володимир Корнілов, «позиція Росії була прописана ще в постанові Держдуми РФ у першій половині цього року. Навряд чи щось примусить президента чи членів парламенту її змінити».

Коментуючи послання Дмитра Медвєдєва з нагоди 75-ої річниці Голодомору в Україні, експерт підкреслив, що звинувачення російського президента на адресу Віктора Ющенка «обгрунтовані». «Те, що робить зараз українська влада, дискредитує проблему Голодомору. Сподіваюсь, що українська позиція стосовно Голодомору еволюціонує після чергових президентських виборів. Тоді, можливо, ми не будемо підмінювати історичну дискусію політичними заявами», — заявив Володимир Корнілов.

Експерт також схвалив відмову президента РФ від участі в урочистих заходах з нагоди 75-ої річниці Голодомору в Україні. «Медвєдєв не може брати участь у цьому цинізмі. Росія не політизує питання Голодомору. У Медвєдєва в цьому розуміння не було особливого вибору», — підкреслив Корнілов.

 

Читайте также по теме