ГолосUA
13:37 28/11/2008

ПР і БЮТ об’єднаються і повернуть політичний курс України — Ляпіна

“Цілком можливо, що Партія регіонів і БЮТ знову неформально об’єднаються і продовжуватимуть повертати зовнішньополітичний курс України у бік колоніальної країни. Ці дві політичні сили готуються до наступного етапу конфронтації, до наступного етапу об’єднання, який приховуватимуть під лозунгами рятування країни, створення широкої коаліції, під будь-якими іншими гаслами”, — сказала в інтерв’ю офіційному сайту партії «Наша Україна» народний депутат Ксенія Ляпіна.

Як стало відомо, “регіонал” Олександр Лавринович зареєстрував у секретаріаті Верховної Ради законопроект щодо змін до законів про Конституційний суд і Кабінет міністрів, положення якого значно обмежують права Президента України.

В свою чергу “бютівець” Андрій Портнов впевнений, що його політична сила підтримає таку законодавчу ініціативу Партії регіонів.

Заяву А.Портнова (БЮТ) про підтримку законодавчої ініціативи О.Лавриновича (ПР), які суттєво обмежать права Президента, К.Ляпіна назвала “черговим підготовчим кроком БЮТ до реалізації плану, про який заявила Ю.Тимошенко, кажучи про можливі варіанти створення коаліції. К.Ляпіна наголосила, що “під час виступу Юлія Тимошенко поставила “Нашій Україні” незрозумілі ультиматуми і заявила про пошук “інших варіантів” створення більшості в парламенті”. При цьому депутат зауважила, що “у ВР лише п’ять фракцій, які мають визначену кількість”. “З огляду на це, кажучи про “інший” варіант коаліції, зрозуміло, що Тимошенко мала на увазі коаліцію між БЮТ і ПР”, — наголосила депутат і додала, що “подібна заява Тимошенко і законопроект Лавриновича, який значно обмежує права Президента України – це підготовка чергового кроку до створення прокремлівської коаліції”.

Щодо ймовірності юридичного оформлення коаліції БЮТ і ПР депутат наголосила, що “такий варіант є неможливим, оскільки ціна питання – прем’єрське крісло”. К.Ляпіна пояснила: “для “регіонів” піти на такий крок і визнати Тимошенко прем’єром є достатньо складно з електоральної точки зору. В свою чергу, для Тимошенко так само не можливо піти на коаліцію з “регіонами”, оскільки це, фактично, призведе до втрати посади прем’єра і передачі прем’єрського крісла “регіоналам”. Скоріше за все, БЮТ і ПР об’єднаються неформально, як це було у вересні”.

А депутат від «Нашої України» Андрій Парубій вважає, що публічні заяви і законодавчі ініціативи представників БЮТ і ПР свідчать про те, що між цими політичними силами ведеться інтенсивна робота по відновленню тієї коаліції, яка була створена 2 вересня. Законопроект “регіонала” Лавриновича свідчить про те, що першим кроком відновленої прокремлівської коаліції буде ухвалення законів проти Президента України Віктора Ющенка”.

“Законопроект Лавриновича підтверджує, що на даному етапі головне завдання ПР і БЮТ не виводити державу з економічної кризи, а далі займатися політичними інтригами, та на догоду Кремлю, боротися з Президентом України”, — переконаний “нашоукраїнець”. /> А.Парубій сподівається, що “депутати, попрацювавши цей тиждень на округах, зрозуміють, що сьогодні Україні важливіше не перерозподіл повноважень, не політичні інтриги, а чітка і злагоджена робота на покращення економічної ситуації”.

“Проте, і публічні заяви “бютівців”, і ультиматуми самої Юлії Тимошенко дають підстави говорити про те, що наступного тижня ми можемо стати свідками відновлення прокремлівського формату коаліції у ВР”, — резюмував депутат.

 

Читайте также по теме