ГолосUA
11:03 06/08/2010

ПР підготувала закон про повернення статусу доуніверситетської підготовки (Додано ГОЛОС)

На початку нової сесії Верховної Ради буде подано на розгляд законопроект про повернення статусу доуніверситетської підготовки.

Про це повідомив депутат від Партії регіонів, член парламентського комітету з питань освіти та науки Максим Луцький на прес-конференції, передав кореспондент ГолосUA. /> ГОЛОС

Зокрема, підсумовуючи підсумки вступної кампанії 2010 року, депутат зауважив, що профільний комітет дійшов висновку, що доуніверситетську підготовку необхідно поновити. «Я особисто розробляю законопроект, який поверне статус доуніверситетській підготовці. Це потрібно для того, щоб діти могли адаптуватися саме до того вищого навчального закладу, в якому вони будуть навчатися», — сказав він.

Депутат відзначив, що така практика доуніверситетської підготовки існувала достатньо довго та була продуктивною. «Її було скасовано міністром освіти (Іваном — ред.) Вакарчуком через введення Зовнішнього незалежного тестування. Суть нашого законопроекту буде зводитися до того, щоб дозволити навчальним закладам набирати кращих абітурієнтів з доуніверситетської підготовки, тобто буде визначена квота тих студентів, які зможуть вступити після підготовчих курсів», — сказав М. Луцький.

За словами політика, таке нововведення особливо необхідне технічним вузам та частково — гуманітарним.

О. Каретнікова
 

Читайте также по теме