ГолосUA
10:08 17/09/2009

ПР пообіцяла визнати Південну Осетію і Абхазію після президентських виборів

Народний депутат Анатолій Толстоухов (фракція Партії регіонів) вважає, що після президентських виборів Україна визнає незалежність Південної Осетії та Абхазії.

Про це він сказав сьогодні на прес-конференції у Державній думі після поїздки у складі міжнародної делегації з різних країн до Південної Осетії.

«Я думаю, що після президентських виборів Україна скаже теж своє вагоме слово стосовно визнання незалежності цих держав», — сказав Толстоухов. />  
Він зазначив, що «дуже приємно чути, коли такі країни, як Венесуела, визнають незалежність Південної Осетії та Абхазії, але важливішим є те, щоб цей процес відбувався на пострадянському просторі».

Говорячи про російсько-грузинський конфлікт, Толстоухов висловив впевненість, що це була спланована акція проти Росії – «це був акт агресії і геноциду народу Південної Осетії, і це була демонстрація для всього світу амбіцій, Саакашвілі, який претендує на диктаторство».

За словами Толстоухова, «вчинок Росії був у даному випадку закономірним, і вона зробила те, що мала б зробити».

Нагадаємо, після російсько-грузинської війни, яка відбулась на початку серпня 2008 року, незалежність двох регіонів Грузії — Абхазії та Південної Осетії – визнали лише три країни: Росія, Нікарагуа та Венесуела.

За матеріалами УНІАН
, ”Главред”

 

Читайте также по теме