ГолосUA
14:59 29/06/2010

ПР цікавиться не стільки Макаренком, скільки посадовцями, що стоять за ним (Додано ГОЛОС)

Партія регіонів обіцяє розслідувати справу голови митниці Анатолій Макаренко та всіх високопадовціів, які стоять за ним. /> ГОЛОС

Про це заявив сьогодні голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов, передав кореспондент ГолосUA.

«Я думаю, що мої колеги у залі цікавляться не стільки особою Макаренка, як всіма високопосадовцями, які стоять за ним. І виходячи із доповідей, які сьогодні прозвучали у сесійниій залі, такі особи існують і вони займали далеко не останні посади в державі», — зазначив політик.

Відповідаючи на запитання журналіста, чи Макаренка відпустять під заставу, Єфремов відповів, що це залежить від рішення слідчого. «Є певна процедура і, якщо слідчий вирішить, що Макаренка можна відпустити під заставу, ніхто протестувати не буде», — сказав лідер фракції ПР.

Коментуючи створення тимчасової слідчої комісії у парламенті по питанню Макаренка, Єфремов відповів, що поки що фракція не визначилась. «Поки що ми не розглядали ці питання на фракції, якщо будь-хто з наших колег внесе подібну пропозицію, ми відповідно приймемо рішення», — додав депутат.

Як повідомлялося, голова митниці Анатолій Макаренко у 2009-му році розмитнив 11 мільярдів кубометрів газу. Уряд тоді це зробив на підставі того, що російський "Газпром" поступився Україні правом вимоги боргу в компанії "РосУкрЕнерго". За словами лідерки опозиції Юлії Тимошенко, Київ тоді сплатив "Газпрому" за паливо, яке раніше закачала "РосУкрЕнерго", мільярд сімсот мільйонів доларів. На початку червня колишній газовий посередник оскаржив вилучення у нього палива. За вердиктом Стокгольмського арбітражу, "Нафтогаз" має повернути Україні 12 мільярдів куб газу і 197 мільйонів доларів компенсації.

О.Каретнікова
 
 

Читайте также по теме