ГолосUA
10:02 29/06/2010

ПР запевняє, що членів Нацради обрали демократично, а БЮТ стверджує протилежне

Перший заступник голови фракції Партії регіонів Михайло Чечетов вважає, що члени Національної ради з питань телебачення і радіомовлення були обрані правильно та демократично. Про це він сказав під час пленарного засідання Верховної Ради.

"Сьогодні за дві кандидатури членів Нацради (Ірину Опілат і Миколу Фартушного) проголосували 348 і 356 депутатів. Це говорить про те, що 50% обраних кандидатів були підтримані і лівою, і правою частиною залу: і Блоком Литвина, і БЮТ, і КПУ, і НУ-НС, і ПР. Це демократично і свідчить про те, що ми абсолютно правильно обрали кандидатури", — сказав він.

Політик зазначив, що новообрані члени Нацради дадуть можливість стати ЗМІ четвертою незалежною гілкою влади, "яка не буде обслуговувати чиїсь політичні інтереси, а об’єктивно працюватиме на державу".

Водночас народний депутат від фракції БЮТ Олег Ляшко у сесійній залі заявив, що троє з чотирьох обраних членів Нацради є представниками голови СБУ Валерія Хорошковського.

"Саме вони видаватимуть ліцензії опозиційним каналам і будуть підтримувати свободу слова в Україні", — наголосив О. Ляшко.

Він також звернувся до коаліції з риторичним запитанням, де їхня обіцянка голосувати за представників громадських організацій і за тих, хто є професіоналами, а не представниками політичних партій.

"Чому серед обраних членів Нацради немає жодного представника від опозиції?", — поцікавився О. Ляшко.

Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада призначила чотирьох членів Національної ради з питань телебачення та радіомовлення. />  

Читайте также по теме