Практично всі міністри перебувають під загрозою звільнення, — експерт

Після скасування політреформи 2004 року міністри перестають бути важливими політиками і загроза звільнення може виникнути для будь-якого з членів Кабінету міністрів.

Про це заявив заступник директора Агентства моделювання ситуацій Олексій Голобуцький на прес-конференції, передав кореспондент ГолосUA.

На його думку, кадрові перестановки в уряді фактично не мають значення, так як, відповідно до Конституції-1996, основна виконавча влада зосереджується в руках Президента, а міністри, на його думку, перестають бути важливими політиками.

«З Кабінету міністрів можна прибрати будь-яку людину, оскільки після скасування політреформи 2004 року ми отримали зовсім інший характер влади. Ми швидко будемо забувати прізвища міністрів, оскільки вони вже не є політиками», — наголосив він.

Експерт пояснив, що міністри є політиками, коли займають свої посади згідно з коаліційними домовленостями. Проте, коли вони призначаються Президентом, «то стають просто бюрократами».

При цьому О. Голобуцький зазначив, що деякі кадрові ротації в уряді будуть проходити, щоб задобрити ті чи інші парламентські групи, необхідні для ситуативних голосувань у Верховній Раді.

«Зокрема, мова йде про групу Жванії, якому, щоб приєднатися до парламентської більшості і не втратити електорат на Заході країни, можуть принести в жертву міністра освіти і науки Дмитра Табачника», — сказав він.

Читайте также по теме