Вита Середа
14:30 05/02/2011

Працівники черкаського інтернату за кілька років “вкрали” у дітей 100 тисяч гривень

Працівники одного з інтернатів Черкас впродовж кількох років незаконно присвоювали собі кошти, призначені на утримання дітей.

Про це повідомили в Управлінні Міністерства внутрішніх справ України в Черкаській області, передав кореспондент ГолосUA.

Згідно з інформацією, посадовці, використовуючи державні кошти на забезпечення дітей, незаконно підвищували зарплати на 25% тим працівникам, які не працювали з хворими у відділеннях та не мають прав на ці надбавки.

Правоохоронці неодноразово попереджали керівництво інтернату про відповідальність за порушення, пов’язані з цими незаконними виплатами, але ніякої реакції з боку керівництва не було.

У результаті — внаслідок неправомірних дій службових осіб інтернату з Державного бюджету протягом 2008-2010 років було незаконно витрачено бюджетних коштів на загальну суму майже 100 тисяч гривень.

За фактом зловживання службовим становищем прокуратура Черкаської області порушила кримінальну справу. За даною кримінальною справою створена слідчо-оперативна група. У межах розслідування вживаються заходи щодо встановлення та документального підтвердження факту незаконної виплати та нарахування заробітної плати працівникам інтернату, які протягом тривалого часу в зазначеній установі не працювали.

Читайте также по теме