ГолосUA
09:53 26/12/2008

Працівники готельного бізнесу страйкуватимуть проти тарифів

Київські працівники готельного бізнесу страйкуватимуть, якщо Київська міська державна адміністрація не скасує рішення про підвищення комунальних тарифів у 9,5 разів.

Як повідомив кореспондент ГолосUA, таку заяву зробив голова Громадської ради державної служби туризму і курортів України Євген Самарцев сьогодні під час прес-конференції у Києві.

«Ми вимагаємо скасувати це розпорядження міської ради, бо воно порушує декілька законодавчих актів, зокрема, закон про ціноутворення», — заявив посадовець. За його словами, Державна служба туризму і курортів вже надіслала відповідні звернення до Кабінету міністрів, Президента і Верховної Ради, і у разі відсутності відповідної реакції працівники готельного бізнесу страйкуватимуть, зупинятимуть діяльність та зніматимуть «зірки» з готелів.

Євген Самарцев також повідомив, що завантаженість готелів за останні два місяці знизилась на 30%-40%. «Якщо, наприклад, готель «Турист» раніше платив 150-200 тисяч гривень за комунальні послуги, то тепер ця цифра може зрости до 1,5 млн гривень. При цьому прибуток готелів сьогодні становить близько 1 млн гривень, тому малі та середні готелі просто стають нерентабельними», — сказав він.

 

Читайте также по теме