ГолосUA
12:34 19/05/2009

Працівники грального бізнесу передали Президентові звернення з 10 тисячами підписів проти заборони їх бізнесу

Працівники грального бізнесу передали в Секретаріат Президента більше 10 тисяч підписів під зверненням до Віктора Ющенка на знак протесту проти ухвалення Закону «Про заборону грального бізнесу в Україні».

Про це повідомила прес-служба Української асоціації діячів грального бізнесу.

Крім того, представники гральної індустрії передали до Секретаріату уточнені обґрунтування для накладення вето на цей Закон. Зокрема, в документі вказано, що Закон порушує статті 43 (право на працю), 58 (закон ухвалюється із зворотною дією в часі) Конституцій України, а також Регламент Верховної Ради (законопроект ухвалений наступного дня після реєстрації, без розгляду депутатами і прийнятий відразу в двох читаннях). У законі немає перехідних положень, що призведе, зокрема, до невиконання зобов’язань оренди. Не врегульовано також питання повернення коштів, сплачених до бюджету, — плати за ліцензії, відрахування до місцевих бюджетів за патенти.

Заступник глави Секретаріату Президента Марина Ставнійчук, зустрічаючись під час акції протесту з працівниками грального бізнесу, заявила, що Секретаріат Президента пропонує представникам Української асоціації грального бізнесу надати конкретні пропозиції для доопрацювання закону.

Нагадаємо, 15 травня Верховна Рада України 340 голосами ухвалила Закон «Про заборону грального бізнесу в Україні».

Головне науково-експертне управління Верховної Ради дало негативний висновок на ухвалений закон. На думку його експертів, «загальна заборона (навіть тимчасова) господарської діяльності з організації азартних ігор призведе до її криміналізації, зокрема, шляхом різкого збільшення кількості нелегальних гральних закладів і зростання корупції».

 

Читайте также по теме