ГолосUA
14:38 02/06/2009

Працівники колишньої Криворіжсталі не хочуть працювати за новим графіком

Профспілковий комітет Відкритого акціонерного товариства «АрселорМіттал Кривий Ріг» відмовився погоджувати проект постанови адміністрації підприємства про скорочення робочого тижня. Про це повідомило Радіо Свобода.

Про це профспілчани заявили у відкритому листі Президентові, Прем’єр-міністрові, голові Верховної Ради, Генпрокуророві та іншим високопосадовцям.

Як зазначають лідери профоб’єднання, днями профспілка отримала проект наказу керівництва підприємства щодо змін умов трудового договору, за яким з 1 серпня на комбінаті запроваджують режим неповного, 3-денного, робочого тижня для робітників, що працюють за 5-денним графіком.

До наказу прикріплений зразок заяви робітника про його згоду працювати в нових умовах. За відмову підписувати адміністрація погрожує звільненням.

За підрахунками профспілчан, нова тривалість робочого тижня буде поширюватися на більш ніж 18 тисяч осіб, а оплата праці персоналу впаде на 40%.

За документом, із кінця минулого року на підприємстві склалася несприятлива виробничо-економічна ситуація: знижені обсяги виробництва й збуту продукції, зупинені металургійні агрегати, розпочато наступ на соціальні гарантії трудового колективу.

У листі-зверненні працівники підприємства також закликали українських високопосадовців підтримати позицію колективу.

«АрселорМіттал Кривий Ріг» (колишня «Криворіжсталь») – найбільший виробник сталевого прокату в Україні. 93,02% акцій ВАТ «Криворіжсталь» на відкритому конкурсі 24 жовтня 2005 року придбала за 24,2 мільярда гривень корпорація Mittal Steel, яка пізніше, об’єднавшись із корпорацією Arcelor, перетворилася на ArcelorMittal.

 

Читайте также по теме