ГолосUA
13:21 21/01/2009

Працівники метрополітену вимагають підвищити зарплатню

Близько 50 працівників комунального підприємства «Київський метрополітен» пікетують адміністративну будівлю столичного метрополітену з вимогою підвищити заробітну плату.  

Про це повідомила «Українаська правда».

Заступник голови вільної профспілки працівників «Київського метрополітену» Юрій Сердюк повідомив, що працівникам метро після підвищення тарифів на проїзд зарплату не збільшили.  

Водночас, за його словами, від підвищення тарифів страждають і сім’ї працівників метрополітену, оскільки для членів їх сімей проїзд в громадському транспорті також подорожчав.  

Юрій Сердюк запевнив, що в учасників акції немає мети конфліктувати з адміністрацією метрополітену — вони лише вимагають поетапного підвищення заробітної плати.  

На сьогоднішній день заробітна плата машиніста поїзда метро складає від 4 тисяч гривень. При цьому в 2008 році зарплата працівників метрополітену підвищувалася з 1 квітня на 13%, хоча в колективному договорі сказано, що при збільшенні мінімальної заробітної плати по Україні повинна перераховуватись і заробітна плата працівників метрополітену.

Наразі, учасників акції запросили для переговорів з адміністрацією метрополітену.  

Нагадаємо, 4 листопада 2008 року в Києві підвищились тарифи на проїзд в міському громадському транспорті. Вартість однієї поїздки в метро збільшилась в 4 рази і склала 2 гривні, в наземному транспорті (автобусі, тролейбусі, трамваї) — в 3 рази і склала 1,5 гривен, якщо талон придбаний завчасно, і 2 гривні — якщо пасажир купує його безпосередньо в транспорті.  

В той же час, за наполяганням Антимонопольного комітету України, з 23 січня в Києві будуть введені в дію нові тарифи на проїзд в громадському транспорті: 1,70 гривен — разова вартість проїзду в метрополітені, 1,5 гривен — на разовий проїзд в наземних видах транспорту за умови, що квиток буде придбаний в салоні транспорту.

 

Читайте также по теме