ГолосUA
11:22 18/01/2009

Працівники МВС викрили посадовців, які вкрали у держави понад 4 мільйона гривень

Впродовж минулої доби працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю МВС України викрито ряд посадовців, які своїми незаконними діями нанесли державі значних збитків.

Про це Голос.UA повідомили в прес-службі МВС.

Зокрема, на Київщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадовця управління земельних ресурсів одного з районів області, який вимагав та отримав 27 тис. грн. хабара від директора товариства з обмеженою відповідальністю за сприяння останньому у виготовленні технічної документації та отримання державних актів на право власності на дві земельні ділянки.

Під час огляду з автомашини правопорушника вилучено близько 270 тис. грн. та печатку приватного підприємства.

Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

У Волинській області викрито посадових осіб служби автомобільних доріг, які в травні минулого року через приватне підприємство, яке незаконно перемогло в тендері на проведення робіт з реконструкції ділянки автомобільної дороги державного значення, безпідставно перерахували понад 2,6 млн. грн. бюджетних коштів субпідряднику – фіктивному приватному підприємству й у подальшому привласнили їх.

Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.5 ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

На Дніпропетровщині викрито голову районної державної адміністрації, який у серпні 2007 року незаконно надав у користування відкритому акціонерному товариству земельну ділянку, що належить одній з сільських рад. Внаслідок протиправних дій правопорушника до бюджету міста не сплачено 390 тис. грн. орендної плати.

Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

На Львівщині викрито засновників одного з приватних підприємств. Вони надали до Державної податкової інспекції фіктивні документи про експортні операції, унаслідок чого з державного бюджету отримали 1,2 млн. грн. відшкодування податку на додану вартість.

Слідчими органами МВС порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.5 ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). 

Читайте также по теме