Правоохоронна система України діє в ручному режимі — політолог

size="4">Українська правоохоронна система діє в ручному режимі.

size="4">Таку думку сьогодні озвучив президент аналітичного центру “Відкрита політика” Ігор Жданов на прес-конференції, коментуючи досягнення Віктора Януковича за рік президенства, передав кореспондент ГолосUA.

size="4">Судова система фактично залежить від виконавчої влади, і тут є політична репресія. Ми бачимо також кричущий факт, коли зустрівся голова Верховного суду з главою держави і після цього закриваються справи, випускається Корнійчук, це такий показовий приклад, коли він доводить, що правоохоронна система діє абсолютно в ручному режимі. Слід лише дати команду “фас” і тоді арештують, за грати”, — відзначив він.

size="4">За словами І. Жданова, “однак, якщо домовишся з новою владою, дадуть команду відійти і ти опинишся за свободі за певних умов”.

size="4">Нагадаємо, колишній перший заступник міністра юстиції Євген Корнійчук, який минулого тижня вийшов з СІЗО під підписку про невиїзд, в інтерв'ю виданню “КоммерсантЪ-Украина” не став заперечувати зв'язок між зустріччю голови Верховного Суду Василя Онопенка з Президентом Віктором Януковичем і тим, що наступного дня після цієї зустрічі його звільнили з-під арешту.

Читайте также по теме