Правоохоронці не розбираються із друком фіктивних бюлетенів на Харківщині – Турчинов

 

Правоохоронці не збираються розбиратися із друком не врахованих бюлетенів на харківському підприємстві «Фоліо-плюс».

 

Про це заявив керівник виборчого штабу «Батьківщини» Олександр Турчинов у ефірі «5 каналу».

 

«Шокує те, що «силовики» хоча би зробили вигляд, що вони хочуть там розібратися», — сказав він.

 

За словами О. Турчинова, з перших хвилин, як тільки було знайдено, де друкуються фіктивні бюлетені, одразу на допомогу тим, хто це робив, приїхала прокуратура. Друкарню оточив “Беркут” і розігнав громадян, які туди хотіли потрапити, щоб затримати ці бюлетені до того, як будуть складені акти і проведені слідчі дії.

 

Водночас він додав, що проблема навіть не у тому, що надруковані декілька тисяч зайвих бюлетенів. «Наші депутати дізналися, що з друкарнею немає ніякої угоди, нічого немає. Вони уклали угоду заднім числом, між підприємством «Майдан» і «Фоліо-плюс», що «Майдан», який повинен друкувати бюлетені, бере в оренду друкарські верстати на цьому підприємстві», — наголосив він.

 

О. Турчинов також підкреслив, що при друці виборчих бюлетенів повинні бути присутні представники тервиборчкому та правоохоронних структур, аби контролювати процес, а цього зроблено не було.

 

Нагадаємо, «бютівці» виявили невраховані бюлетені на Харківщині: на складі видавництва «Фоліо-плюс» нарахували 720 тисяч виборчих бюлетенів та 12 тисяч 700 бюлетенів так званого «наднакладу». Натомість, у ТВК звинувачення «бютівців» відкинули і звинуватили їх у намаганні зірвати виборчий процес. Не знайшли підстави для порушення кримінальної справи і у Харківській прокуратурі. Міністр МВС А. Могильов назвав ці факти прикладом піар-кампанії «Батьківщини». На самому підприємстві запевняють, що це надлишковий тираж і у подальшому його знищать.

Читайте также по теме