ГолосUA
11:25 29/05/2010

Правоохоронці викрили працівника МНС, який вкрав у держави 10 мільйонів гривень

Працівники столичного управління по боротьбі з організованою злочинністю викрили посадовця Міністерства з надзвичайних справ України, який обікрав державу на суму понад 10 мільйонів гривень.

Про це повідомила прес-служба Міністерства внутрішніх справ України.

Правоохоронці викрили одного з посадовців Департаменту капітального будівництва МНС України, дії якого, призвели до збитків державному бюджету на суму понад 10 мільйонів гривень.

Вони встановили, що у 2008-2009 рр. проводилися тендерні процедури з виконання програми «Забезпечення житлом громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи». Під час цих процедур, посадовець не повідомив голову та членів тендерного комітету МНС України, що для виконання житлової програми є фактичний забудовник. «Це призвело до прийняття необгрунтованого рішення про обрання процедури закупівлі квартир за завищеною ціною у однієї з комерційних структур. Таким чином державі булозавдано збитки на суму 10 мільйонів 840 тисяч гривень», — сказано у повідомленні.

За цим фактом Генеральна прокуратура України порушила кримінальну справу за ч.2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України. Санкція цієї статті передбачає до 6 років позбавлення волі. Триває слідство. />  

Читайте также по теме